dimecres, 5 de desembre del 2012

NADAL SOLIDARI

Ja queden poquets dies pel Nadal i a l'escola ens estam preparant per aquestes festes tan especials. 

Una de les iniciatives d'enguany és una activitat que consisteix en que cada classe fa un pergamí i hi escriu un desig per aquest Nadal.
Quan el tinguem llest, cada classe el tindrà penjat a la seva porta. 

A l'escola el que volem realment és trasmetre valors tan importants com el companyerisme, l'amistat, generositat, amor....., i no només centrar-nos en la part més "comercial" d'aquestes festes.

Per aixó, i aprofitant que estam "escrivint" les nostres cartes als Reis Mags, intentarem reflexionar i pensar en les coses realment importants.
Hem pensat que una manera de concienciar als nins és a través de dibuixos animats (que els hi agraden tant).

La idea és que a partir de les xerrades que introduirem a partir dels vídeos, el nostre desig vagi destinat als més desfavorits, inclús aconseguir que "donin" part de les seves peticions als qui més ho necessiten, és a dir, que desitgin que els Reis duguin part dels regals que han demanat als nins que no en tenen...Veurem si funciona....;)

Els vídeos seran: "El deseo de Navidad", que ja l'hem vist avui i ens envia el missatge d'amistat, generositat,...



I el de "una Navidad sin regalos", un conte per concienciar-nos de que hi ha nins que no poden passar un Nadal amb regals, menjar, roba....    

                                           

El dia del concert de nadales també hi haurà una paradeta al passadís central on es vendran postals de nadal,a un preu simbòlic, realitzades pels nins i nines de l'escola.
Els beneficis d'aquestes postals es destinaran a campanyes solidàries.
També hi ha en marxa una campanya de recollida de roba per la gent més necessitada.

Amb aquestes activitats pretenem transmetre als nins valors de solidaritat i a col·laborar amb les persones més necessitades sobretot en el marc d'aquestes festes que a vegades es veuen eclipsades pel consumisme.
Des d'aquí vos convid a que col·laboreu en aquesta inicitiva i ja de pas, desitjar-vos unes bones festes en família i que disfruteu amb la mateixa màgia i il·lusió que els vostres fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada