dijous, 13 de desembre del 2012

PSICOMOTRICITAT

Com ja sabeu, els dijous és el dia que tenim psico.
La psicomotricitat és una activitat pensada perquè els nins i nines puguin desenvolupar-se tant a nivell cognitiu (imaginen, juguen al joc simbòlic, interactuen, desenvolupen l'esquema corporal, són creatius,descobreixen...) com a nivell físic (salten, fan jocs d'equilibris, s'enfilen, fan volteretas..).
 A l' educació infantil és molt important, ja que en aquesta etapa el moviment és una de les vies que utilitzen els nins/es tant per comunicar-se, com per relacionar-se, aprendre i expressar-se.
El material de la sala de psicomotricitat està adaptat per a garantir la seguretat dels nins/es i és molt atractiu per a ells (pilotes de diferents tamanys, coixins de mides, formes i colors diferents, matalassos, cordes, espatlleres, un tobogan...).

La classe de psico té una durada de dues sessions. Jo estic present a les dues sessions i, per ajudar-nos, a la primera sessió vé na Imma (mestra de suport),


                    i a la segona sessió vé na Tonyi (tutora de 5 anys A).






La dinàmica és sempre la mateixa:
En primer lloc, deixam les sabates col·locades a l'entrada. 








Després, repartim els calcetins i ens els posam tots solets... 
...repassam les normes (tant el que podem fer com el que no podem fer), cantam una cançó de les parts del cos per encalentir, ens preparam i......a tomar la torre!!!
COMENÇA LA DIVERSIÓ!!!





















A JUGAR!





























Finalment, arriba el moment d'aturar el joc, ordenar la classe entre tots i fer la relaxació (massatge, "dormir"....), per, finalment, llevar-nos els calcetins de psico, fer una bolleta amb ells (demanam ajuda a un company si no podem tot sols) i a posar-nos les sabates. FINS LA SETMANA QUE VE!


2 comentaris: