dissabte, 8 de juny del 2013

EXPERIMENT AMB "MAIZENA"

DIVENDRES, AL TALLER D'EXPERIMENTS, ENS VÀREM DIVERTIR AMB UNS MATERIALS TAN COMUNS COM LA "MAIZENA" (FARINA DE BLAT DE MORO) I AIGUA.

La "maizena" amb l'aigua es comporta d'una forma molt especial, jugant amb els nostres sentits i els conceptes de sòlid i líquid en un curiós efecte de sorres movedisses.
En termes físics aquesta barreja és un fluid "no newtonià", que és aquell on la viscositat canvia amb relació a la força o tensió aplicada sobre ell, i per tant no té una viscositat definida.
És per això que la barreja en el recipient sembla líquida, però si la colpegem torna dura (sòlida).
Podem enfonsar els dits amb força per arrencar un tros, fer una bolla sòlida i descobrir llavors amb sorpresa com s'escorre entre els dits, com si es fongués, quan deixem d'aplicar força.

És un experiment molt divertit i fàcil de fer, encara que embruta bastant, com podreu comprovar al vídeo, però també molt fàcil de fer net... Així que podeu animar-vos a fer-ho a casa sense problemes...

No vàrem poder fer moltes fotos i vídeos perquè nosaltres, les mestres, també estàvem amb farina fins a les orelles.... Potser ho repetim un altre dia....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada