dissabte, 15 de juny del 2013

EXPERIMENTEM AMB IMANTS



El passat divendres vàrem experimentar amb imants. Primer de tot, vàrem repartir un imant a cada un i a damunt una taula posàrem diferents materials que teníem per la classe: clips, xinxetes, fustetes per enfilar collars, pecetes de plàstic, botons...
Començàrem amb una fase d'experimentació lliure: cada un amb el seu imant comprovava com alguns materials s'atreien pels imants i d'altres no.
Després d'haver observat el comportament dels materials, els classificam: en un costat posàrem els materials metàl·lics (que quedaven aferrats als imants) i, a l'altre costat, els que no.
Finalment, dins una botelleta ficàrem tots els materials (metàl·lics i no metàl·lics) amb aigua i purpurina, la tancàrem bé i amb l'imant (des de defora de la botella) havíem de jugar a fer moure els objectes metàl·lics per dins la botella.
Amb aquest tipus d'experiments, pretenem despertar la curiositat dels nins per observar i que es questionin com són i com funcionen els diferents materials que es poden trobar en el seu entorn.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada